Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ανακοίνωση για τις δεκάδες διακοπές ρεύματος

Τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης με τις δεκάδες διακοπές ρεύματος καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δεν πρόλαβαν καλά καλά να κλείσουν οι κάλπες και ξεκίνησε σαν έτοιμος από καιρό ο νέος γύρος επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά. Σωρείες καταγγελιών είχαμε λοιπόν από χθες για διακοπές ρεύματος σε πολλά σπίτια της πόλης μας που αδυνατούν με το πετσόκομμα του λαϊκού εισοδήματος να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα δημοτικά τέλη και στις υπέρογκες χρεώσεις για αγαθά που είναι δικαίωμα του λαού και θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.

Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμη φορά ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από κανέναν επίδοξο διαχειριστή του συστήματος της εκμετάλλευσης, ούτε δεξιό ούτε "αριστερό". Δεν έχει τίποτα να κερδίσει ούτε δίνοντας άφεση αμαρτιών στη ΝΔ του 2ου μνημονίου, ούτε στηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την ίδια πολιτική με δήθεν αριστερό μανδύα. 


Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υπέφεραν στην κρίση τους και συνεχίζουν να στενάζουν στην ανάπτυξή τους είναι η αντίσταση και η οργάνωση της πάλης. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να πληθύνουν τις γραμμές των Σωματείων τους, να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ταξικές δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής που σήμερα μόνο πρωτοστάτησαν στην επανασύνδεση του ρεύματος σε αρκετά σπίτια.

Καλούμε τέλος το λαό της ιστορικής εργατούπολης του Λαυρίου, που έδωσε πολλές φορές στην εργατική τάξη της Ελλάδας μαθήματα αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας, να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά φρούδες ελπίδες. Να μην υποκύψει σε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, να μην μπει στις εκλογές στις 7 του Ιούλη κάτω από ξένη σημαία, αλλά να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του και πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες του, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».