Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Προστρέχει στην ΕΕ, στο Ισραήλ και τους άλλους «συμμάχους της» για την τουρκική προκλητικότητα

Οι προκλήσεις της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, έδωσαν μια ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να διαφημίσει την πρόσδεσή της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς, προβάλλοντάς τους μάλιστα ως «παράγοντες σταθερότητας».

Ο πρωθυπουργός, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, δήλωσε ότι η ισχυρή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου εδράζεται στις συμμαχίες της, τα τριμερή και πολυμερή σχήματα στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή, ενώ έφερε ως «παράδειγμα» τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα, οι οποίες όμως δεν έφεραν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. «Οι συμμαχίες και τα ερείσματά της είναι σημαντικότερα από ποτέ. Για αυτό και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς και πρέπει έτσι να αισθάνονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, όπου συμφωνήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν - όπως είπε - ακόμη και κυρώσεις προς την Άγκυρα, σε περίπτωση που έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις.