Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Νέες ανακοινώσεις καταδίκης των αγροτοδικείων

Νέες ανακοινώσεις για την άδικη και απαράδεκτη καταδίκη από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, που δίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τα μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ, Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο και γραμματέα της ΕΟΑΣΚ αντίστοιχα, για κινητοποιήσεις στο μπλόκο Νίκαιας το 2017 με βάση καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους, εξέδωσαν το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ασφαλιστικών ταμείων Ν. Λάρισας και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.

Ειδικότερα, η Ένωση Συνταξιούχων καταγγέλλει «την απαράδεκτη, καταδικαστική απόφαση σε βάρος των στελεχών του αγροτικού κινήματος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το 2017. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές καταδικάστηκαν μάλιστα ως ηθικοί αυτουργοί παρότι το συγκεκριμένο κατηγορητήριο έκανε λόγο για "παρακώλυση συγκοινωνιών".

Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για το λαϊκό κίνημα, καθώς μπορούν να συρθούν στα δικαστήρια ανά πάσα ώρα και στιγμή ως ηθικοί αυτουργοί εκατοντάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αμείωτους ρυθμούς συνέχισε τη βιομηχανία διώξεων που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως ουσιαστικά εκφράζουν την ίδια αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Επιβεβαιώνεται πως απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας που διεκδικεί το δίκιο του, υπάρχει ενιαία εχθρική στάση από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, την οποία ποτέ δεν διατάραξε η όποια εναλλαγή υπήρχε ανάμεσά τους.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν τους δίκαιους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και όλων των εργαζομένων, με τις διώξεις και την καταστολή. Δίνουμε απάντηση με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας και του κοινού μας αγώνα».

Παράλληλα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων υποστηρίζει πως πρόκειται για «μια απόφαση που θύμισε τα πιο σκληρά χρόνια καταστολής του λαϊκού κινήματος» η οποία «βασίστηκε σε νομούς που ποινικοποιούν τους αγώνες του λάου και διατήρησαν ανέπαφους η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Σημειώνουμε ότι η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των 3 συνδικαλιστών αγροτών.

Με τέτοιες αποφάσεις ανοίγει ο δρόμος να συρθούν στα δικαστήρια ανά πάσα ώρα και στιγμή ως ηθικοί αυτουργοί εκατοντάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνεχεία της εχθρικής στάσης που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη διάρκεια των φετινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Αυτή η απόφαση, όπως και άλλες προηγούμενες, εντάσσεται στο πλαίσιο παραπέρα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των αγροτών, ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των αντίστοιχων ελληνικών κυβερνήσεων. Η αντιλαϊκή πολιτική τους, η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες και επιχειρούν να συγκεντρώσουν παραγωγή και γη σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι και η κυβέρνηση καθώς και οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοτραπεζίτες που λυμαίνονται τον κόπο μας, ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις θα βάλουμε τέλος στους αγώνες μας. Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση σε όφελος των μεγάλων των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι κοινοί αγώνες μας, με τους εργάτες τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των αγροτοδικείων.

• Να πάψουν οι διώξεις, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, την Ομοσπονδία και να δώσουν ηχηρή απάντηση στις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων μας».

Υπενθυμίζεται πως την καταδίκη τους για την απόφαση έχουν εκφράσει και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.