Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ - Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό

 Η κατεύθυνσή μας είναι ότι θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, στους αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους νέους τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 3 Ιούνη στην ΕΡΤ 1.

Σημείωσε ότι στόχος της επόμενης 4ετίας είναι να υπάρχει ζωή στην πόλη. Ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε ότι «όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση», τονίζοντας ότι «για να μπορεί να υπάρχει ζωή σε μια πόλη, χρειάζεται να έχουν ζωή οι κάτοικοί της».



Ισχυρό ΚΚΕ για να αποτελέσει τη δύναμη κρούσης που θα αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική μετά τις εκλογές, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
 Επισήμανε ότι οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι που διεκδικούσαν την επανεκλογή τους, έδωσαν μια σπουδαία μάχη και συγκρούστηκαν με πολύ μεγάλα συμφέροντα. Πρόσθεσε πως όλος αυτός ο κόσμος που τους στήριξε σε αυτές τις εκλογές, θα αποτελέσει μαγιά για την επόμενη μέρα.


Το ΚΚΕ θα παραμείνει η μοναδική ουσιαστική αντιπολίτευση στα υπόλοιπα κόμματα που ακολουθούν μνημονιακή πολιτική, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο One Tv» το βράδυ της Κυριακής 3 Ιούνη.


Υπογράμμισε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν πρόκειται να κάνει αντιπολίτευση στην πολιτική του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων, στην πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γιατί όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν με τις στρατηγικές τους κατευθύνσεις.
 Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα του Β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Νίκος Λαρδάς, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε:

«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Ικαριώτες και Ικαριώτισσες, τους συνεργαζόμενους, όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια, τους ψηφοφόρους που έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δίνοντάς της το 43% των ψήφων.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη απέναντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την "Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής" που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚΚΕ μέτωπο. Στόχευσή τους ένας δήμος-εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και επενδύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της Ικαρίας και του νησιού.


Μπορεί να μην κερδίσαμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κερδίσαμε όμως τη μάχη της αξιοπρέπειας, του όμορφου αγώνα, των καθαρών λόγων. Αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον τόπο μας σε έργα υποδομής και στη συμβολή του δήμου στους κοινωνικούς αγώνες του νησιού.

Όσο ήμασταν στην διοίκηση του δήμου, προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπηρετήσουμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβερνήσεις που μας ήθελαν ιμάντα προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Οι 7 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Ικαρίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση των κοινωνικών δομών, την ιδιωτικοποίηση υποδομών του δήμου που τις έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά, στους τόπους δουλειάς. Θα επαγρυπνούμε για την πραγματοποίηση όσων δρομολογήσαμε. Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με αισιοδοξία δίνοντας από σήμερα τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, για ισχυρό ΚΚΕ»
.