Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστες εργάτες γης που ζήτησαν να πληρωθούν

Μετανάστες εργάτες γης πυροβόλησε ο εργοδότης τους το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Μαραθώνα, ως απάντηση στο αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει. Η νέα δολοφονική απόπειρα, αυτή τη φορά με καραμπίνα έγινε σε βάρος τριών Ινδών εργατών, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι μετανάστες εργάτες εργάζονται σε κτήμα και όπως καταγγέλλουν, όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, το αφεντικό άρχισε να πυροβολεί στον αέρα! Η αντίδραση των εργατών ήταν να τρέξουν για να καλυφθούν στο σπίτι τους, όπου το αφεντικό τους ακολούθησε, ανοίγοντας πυρ κατά βούληση. Το αποτέλεσμα ήταν τραυματισμοί στα πόδια, ακόμα και στο λαιμό από τα σκάγια της καραμπίνας.

Την καταγγελία για το περιστατικό που θυμίζει τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μανωλάδα, έκαναν οι ίδιοι οι μετανάστες στην αστυνομία, ενώ ο ...πιστολέρο εργοδότης κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Σαν να μην έφταναν οι πυροβολισμοί και η απίστευτη εργοδοτική βία, οι μετανάστες εργάτες σημείωναν ότι μετά το περιστατικό συγγενείς του αφεντικού τους τηλεφωνούν και τους απειλούν ότι θα πάθουν χειρότερα αν τολμήσουν να καταθέσουν μήνυση!

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα μέλη του Συνδικάτου Τροφίμων, που βρέθηκαν στο πλευρό των εργατών, ο συγκεκριμένος εργοδότης συνηθίζει να προσλαμβάνει αλλοδαπούς εργαζόμενους και να μην τους πληρώνει, ενώ τέτοια επεισόδια έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. 


Όριο δεν έχει η εργοδοτική ασυδοσία!


 Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στην περιοχή, όπου συναντήθηκε και μίλησε με εκατοντάδες από τους μετανάστες εργάτες γης, που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και μένουν σε παραπήγματα, μέσα στα κτήματα που τους παραχωρεί η εργοδοσία. Με την οργή τους να ξεχειλίζει, κατήγγειλαν κάμποσα περιστατικά εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας.