Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ



Να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες για να δυναμώσει η ελπίδα!

  Στις εκλογές του Μάη κάνουμε την διάφορα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, δίνουμε την μάχη ενιαία σε Δήμο Περιφέρεια και Ευρωεκλογές, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, με κριτήριο την ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματα μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση τους δήμους και τις περιφέρειες ως στήριγμα τους.
  Γιατί δυνατό ΚΚΕ είναι όρος και προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο λαός και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελός του.

 

 Σήμερα έχεις εμπειρία από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές όπως της Δούρου και του Ψινάκη που κάνουν ενέργειες και διαθέτουν χρήμα για το κεφάλαιο, ενώ για τις λαϊκές ανάγκες η στρόφιγγα είναι κλειστή.
  Στάσου απέναντι από την κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε Δήμους και Περιφέρεια, για το ποιος θα διαχειριστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί. Άφησε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, το «μικρότερο κακό» που κάθε φορά οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό» όπως έγινε και στις εκλογές του 2014-2015.

 Στάσου απέναντι στη μοιρολατρία και τις αυταπάτες. Έχουν τεράστια ευθύνη γιατί υλοποιούν την πολιτική εκείνη που αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να μας προστατέψει από τις φωτιές το καλοκαίρι και από τις βροχές το χειμώνα. Υλοποιούν την πολιτική εκείνη που στρώνει το χαλί στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και γυρνάει την πλάτη στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

  Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, συμφωνούν στο κύριο που είναι η αύξηση του κέρδους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών , των τραπεζών, η επιχειρηματική δράση των Δήμων, διαφωνούν μόνο ως προς το μείγμα της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί.

  ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ. Είναι αυτοί που έλεγαν ότι θα κάνουν την περιοχή μας «Ριβιέρα» και την κατάντησαν «Χιροσίμα». Είναι αυτοί που από την επόμενη μέρα των εκλογών με την ψήφο τους θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων, την τοπική φορολογία, την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Η μόνη διέξοδος είναι η εκλογή περισσότερων αγωνιστών Δημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι το αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Είναι το στήριγμα και η δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα.


Ψηφίζουμε με βάση τις ανάγκες μας, ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση.

Κάνε κριτήριο ψήφου την κατάσταση που βιώνεις:

Σε μία περιοχή που το περασμένο καλοκαίρι γνώρισε μια ανείπωτη τραγωδία και τεράστια οικολογική καταστροφή, λόγω της συνειδητής επιλογής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, να μειώνουν σταθερά τη χρηματοδότηση για τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που ορίζουν ότι η αποκατάσταση των πληγέντων, όπως και τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα δεν είναι «επιλέξιμα», καθώς δεν αποφέρουν κέρδη στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Μία περιοχή που η πολιτική για την διαχείριση των απορριμμάτων που υπηρετεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας την ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλει να την κάνει σκουπιδότοπο. Αγνοώντας την υγεία, το περιβάλλον, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, λειτουργώντας το καταστροφικό έργο του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στο Γραμματικό με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

Μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει αποχέτευση. Ένα έργο που πρέπει να γίνει, χωρίς το κόστος της σύνδεσης, να πέσει στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας από ενιαίο κρατικό φορέα Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

Δίκτυο ύδρευσης ακατάλληλο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χιλιάδων μόνιμων κατοίκων. Δίκτυο από πεπαλαιωμένα υλικά, με ακατάλληλες σωληνώσεις με επιπτώσεις σοβαρές για την υγεία μας.

Κέντρα υγείας σε Νέα Μάκρη και Ραφήνα, υποστελεχωμένα. Χωρίς να υπάρχει ένα Δημόσιο Κρατικό Γενικό νοσοκομείο κατάλληλο να καλύψει μια τεράστια σε έκταση περιοχή, που έχει γνωρίσει θεαματική πληθυσμιακή ανάπτυξη, με πολλούς χώρους εργασίας και που τους μήνες του καλοκαιριού δέχεται έναν τεράστιο όγκο επισκεπτών από ολόκληρη την Αττική.


ΓΙΑΤΙ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΓΙΑΤΙ ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε και επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του. Έγκαιρα είχε προειδοποιήσει από την άνοιξη του 2018, ότι οι ελλείψεις και οι περικοπές στην δασοπροστασία και την πυρόσβεση, οι αλλαγές των χρήσεων γης θα οδηγούσαν σε καταστροφές σαν αυτή στο Μάτι, στη Μάνδρα, την ίδια στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι σφύριζαν αδιάφορα.

Γιατί το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του είτε στο Δήμο, είτε στις Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή μπήκαν μπροστά από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας. Είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε δήμο και περιφέρεια.

Γιατί δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα του λαού μας. Έδωσε και δίνει όλες τις δυνάμεις του δίπλα στον εργάτη, στον αυτοαπασχολούμενο, τη γυναίκα, τη νεολαία. Οι κομμουνιστές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπαίνουν μπροστά για την ανάπτυξη αγώνων και την ανασύνταξη του στην περιοχή.

Γιατί πρέπει να απομονωθεί και να τσακιστεί πολιτικά και ιδεολογικά το μαντρόσκυλο του κεφαλαίου η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να διχάσει τον λαό.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πιο βαθειά εμπλοκή της χώρας μας στους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς του, σε αντίθεση με δημάρχους και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα και παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των επικίνδυνων Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, το μεγάλο κεφάλαιο.

Γιατί το ΚΚΕ βάζει μπροστά το πραγματικό δίλημμα που υπάρχει και αυτό είναι ή με το λαό και τις ανάγκες του ή με το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του.

Ισχυρό ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό λέει ότι σήμερα υπάρχει διέξοδος από την κατάσταση που ζει η εργατική οικογένεια, ο λαός, όλοι όσοι μοχθούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή η διέξοδος είναι ένα άλλο σύστημα, που κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Γιατί οι κομμουνιστές υποψήφιοι είναι παιδιά από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης και του λαού, όπως οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι, που στήριξαν τα αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, πρόβαλλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, ανέλαβαν πληθώρα πρωτοβουλιών για δομές αλληλεγγύης και προστασίας των λαϊκών οικογενειών.

Γιατί το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του θα συνεχίσουν να μπαίνουν μπροστά και για τα προβλήματα της νεολαίας, απαιτώντας από το κράτος να παρέχει στους νέους όλα τα εφόδια για να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, παρέχοντας δωρεάν χώρους άθλησης για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, μακριά από την προώθηση της ναρκωκουλτούρας, που οδηγεί το άτομο στην παραγκωνισμό και την απομόνωση.

ΓΙΑΤΙ την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα διαπραγματεύονται τη λαϊκή ψήφο στο παζάρι της αστικής εξουσίας προσδοκώντας αξιώματα και οφέλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται και πάλι δίπλα στον εργάτη, το χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία. Την επόμενη ακριβώς μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, οι κομμουνιστές Δήμαρχοι Σύμβουλοι στους Δήμους και τις Περιφέρειες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές θα βρίσκονται και πάλι στις επάλξεις του αγώνα, απ’ οποιοδήποτε μετερίζι, για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανάσχεση απολύσεων, την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η εκλογή περισσότερων συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών δυνάμεων, υπέρ της λαϊκής οικογένειας.
Σημαίνει ακόμα πιο ισχυρή Λαϊκή Αντιπολίτευση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή σου.


Η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, η φωνή του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Μαραθώνα. Αναδεικνύει και προτείνει λύσεις για κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα, με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής του λαού. Ξεσκεπάζει την κάλπικη αντιπαράθεση, που στήνουν οι άλλες παρατάξεις στο Δ. Σ. Μαραθώνα και τώρα είναι μαζί με στα ίδια ψηφοδέλτια με αυτούς που κατηγορούσαν.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο και στην Περιφέρεια:
Αναδείξανε προβλήματα των εργαζομένων σε ζητήματα όπως η υγιεινή και η ασφάλεια στην εργασία, για τις μονιμοποιήσεις των εργαζομένων με συμβάσεις και ελαστικές μορφές απασχόλησης την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Αναδείξανε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πρόσφατη πείρα από τη Μάνδρα, επιβεβαιώνει την αγωνία μας, για σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα.

Πιο επιτακτικά βάλανε το ζήτημα της προστασίας της λαϊκής οικογένειας, των πυρόπληκτων σε Μάτι, Ν. Βουτζά κ.τ.λ. μετά την φωτιά. Προειδοποιήσανε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει θα τους απογοητεύσει. Καλέσανε σε οργανωμένο αγώνα με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Θέσανε το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων. Βάλανε το θέμα της δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων, παιδικών και βρεφικών σταθμών, να μην λειτουργούν σχολικές αίθουσες σε κοντέϊνερ. Αναδείξαν τη προσπάθεια απαξίωσης της «Παμμακάριστου».

Ανοίξανε ολοκληρωμένα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενάντια στους σχεδιασμούς της περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Είμαστε η μόνη δύναμη που βάζει ξεκάθαρα ότι ο χώρος του ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στο Γραμματικό πρέπει να παραδοθεί στο Δήμο και να μετατραπεί σε «Δημοτικό ελεύθερο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας».


ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ:

Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πρόβλημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, του εργάτη από τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες, του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο, τους Ε.Β.Ε. που κλείνουν τα μαγαζιά τους , για να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση των γυναικών του καθημερινού μόχθου για τις σύγχρονες ανάγκες, στην εργασία, μητρότητα, στη δημιουργική ζωή, του συνταξιούχου που δεν τα βγάζει πέρα, του μαθητή από το ΕΠΑΛ που του κόβουν τα όνειρα.

Για να απαιτήσουν 100% αποζημίωση όλων των πυρόπληκτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για να απαιτήσουν πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου από εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μόνιμη σχέση εργασίας. Να πάρει τέλος η ομηρία των συμβασιούχων.

Για να διεκδικήσουν αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, με όλα τα σύγχρονα μέσα που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, μακριά από την λογική κόστους – οφέλους, που επιβάλει η καπιταλιστική οικονομία, για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή όπως αυτή που ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Για να αγωνιστούν για μείωση των ανταποδοτικών τελών και φόρων, ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών, κατάργηση των τροφείων από τους παιδικούς σταθμούς.

Ενάντια στη υποβάθμιση της ζωής που θέλουν να μας καταδικάσουν. Για αθλητισμό, πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο, χωρίς να βάζει η οικογένεια βαθειά το χέρι στην τσέπη της.

Ενάντια στο ξεπούλημα των παραλιών, την καταστροφή τους(Μαρίνα) και των χώρων που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για να αποκαλύπτουν τα σχέδια, το ρόλο και την πολιτική των άλλων δυνάμεων, να ζητάνε λύση με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Για να αγωνίζονται , να συμβάλλουν, να οργανώνουν την πάλη του λαού γιατί είναι κομμάτι του
.