Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Το ΔΣ Μαραθώνα συζήτησε και αποφάσισε στις 18/04/2019 για το θέμα της «Κατασκευής λιμένα σκαφών αναψυχής στη Νέα Μάκρη Αττικής».
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες μέρες από δημοσιεύματα στον ημερήσιο και τοπικό τύπο, έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργού Υποδομών να δεσμεύσει ποσό 178.566€ για ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, με σκοπό την κατασκευή λιμένα σκαφών αναψυχής σε μια από τις πιο γραφικές παραλίες που έχουν απομείνει στην Νέα Μάκρη, στην περιοχή «Κοράλλι».

Την ίδια στιγμή δεκάδες συμπολίτες μας καθώς κι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι της περιοχής, που έχασαν περιουσίες, εμπορεύματα κι εγκαταστάσεις μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, δεν έχουν πάρει χρήματα για την αποκατάστασή τους, ενώ ταυτόχρονα με δυσκολία λειτουργούν οι όποιες ανοιχτές επιχειρήσεις της περιοχής.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του Υπουργού Υποδομών χωρίς καμία συζήτηση με την τοπική κοινωνία, χωρίς καμία ενημέρωση των φορέων της περιοχής και πρώτα από όλα του Δήμου Μαραθώνα, καθόλου τυχαία δεν είναι και έχει να κάνει με τις διάφορες εν κρυπτώ αποφάσεις, που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια. Αποφάσεις που ξεκινάνε να υπηρετήσουν ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα, αλλά και ξένα, και δεν έχουν σχέση με το να δώσουμε κάποια «δουλείτσα» σε φίλα προσκείμενους μελετητές και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι συνέχεια των προσπαθειών προηγούμενων κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, είναι σε συνέχεια εν κρυπτώ προσπαθειών των προηγούμενων δημάρχων και κοινοταρχών, του πρώην δήμου Νέας Μάκρης κκ Τζιλάβη και Λουϊζου. Προσπάθειες που είχαν να κάνουν είτε με την κατασκευή μεγάλης μαρίνας στη Νέα Μάκρη, όσο και του λεγόμενου «τσιμεντονησιού», το οποίο χάρις στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής μας, δεν προχώρησαν.


Στις περιοχές του Δήμου Μαραθώνα και στις παραλίες του, επένδυσαν χιλιάδες κάτοικοι κι επαγγελματίες του λεκανοπεδίου για μια άλλη ποιότητα ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους.

Το ΔΣ Μαραθώνα και οι κάτοικοι του Δήμου μας, καταδικάζουν αυτήν την απόφαση, απαιτούν χρήματα για 100% αποζημίωση των πληγέντων, μέτρα από το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια για τον καθαρισμό των περιοχών που δεν κάηκαν, καθώς και μέτρα για την προστασία του πευκοδάσους του Σχοινιά.