Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ Κ.Ο. ΜΑΡΑΘΩΝΑ & ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΗ 2019 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


«Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, ΝΑΙ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του σοσιαλισμού και αυτό θα γίνει»


Σε «δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, ΝΑΙ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του σοσιαλισμού και αυτό θα γίνει», κάλεσε τους κατοίκους της Ν. Μάκρης η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση του Κόμματος μπροστά στις εκλογές. Σε αυτή, χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα - Νέας Μάκρης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το ... «Σιδηρούν Παραπέτασμα» που υπέγραψε και ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως πρόκειται «για έναν όρο που δεν ακουγόταν στη χώρα μας εδώ και τριάντα χρόνια ούτε από τις ηγεσίες των αστικών κομμάτων και τον επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα μόνο ένας το ανέφερε: Η εγκληματική, φασιστική, ναζιστική Χρυσή Αυγή».

Το ζήτημα μπροστά και στην κάλπη, είπε, «δεν είναι να γίνει σύγκριση στο πόσα μας κατέκλεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το πόσο κατέκλεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ ή χωρίς αυτούς, τι φιλοδωρήματα εξαγγέλλει π.χ. η ΝΔ ή το ΚΙΝΑΛ. Αυτή η σύγκριση αφήνει απ' έξω την απάντηση στο ερώτημα: Γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε; Με ποιον τρόπο και με ποιες πολιτικές επιλογές θα καταφέρει να στρώσει ο λαός το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας; Όχι με κριτήριο το χθες, αλλά με βάση τις σημερινές δυνατότητες και τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας για την ανθρώπινη ζωή. Και βεβαίως με τα μάτια στραμμένα και στο αύριο».


Καλούμε το λαό, είπε, «να κάνει σύγκριση ανάμεσα στις προεκλογικές παροχές - αποφάγια που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις ανάλογες της ΝΔ από τη μια, με την απόρριψη τροπολογιών του ΚΚΕ όλη την τετραετία και των τελευταίων, για τη ρύθμιση π.χ. των "κόκκινων" δανείων, για τη διαγραφή των χρεών προς τους δήμους, για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και την επέκτασή του στους αυτοαπασχολούμενους, για την ουσιαστική προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για τις συλλογικές συμβάσεις, για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για τις ασφαλιστικές εισφορές, για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Προτάσεις που επίσης κάναμε για τα προβλήματα των πλημμυρόπληκτων και των πυρόπληκτων της περιοχής μας. Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από όλους, παρά το γεγονός ότι δίνουν μια ολόκληρη ανάσα, πράγμα που δεν το κάνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και της ΝΔ. Εμείς τον εργατικό - λαϊκό παράγοντα δεν τον βλέπουμε μόνο ως ψηφοφόρο σε κατάσταση αναμονής για την επόμενη κάλπη. Πάνω από όλα τον βλέπουμε ως πρωταγωνιστή στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στη δημόσια διοίκηση, στις γειτονιές. Πιστεύουμε βαθιά στο σύνθημα "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».

Υπογράμμισε πως «η αγανάκτηση μπορεί να οδηγήσει το λαό εμπρός, αλλά μπορεί όμως να τον αφήσει πίσω. Δυστυχώς αυτό συνέβη τόσο το 2012 όσο και το 2015», όπου εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το αστικό και το σοσιαλιστικό κίνημα υπέστη ρωγμές. «Δυστυχώς αυτό το σημαντικό βήμα έμεινε μισό», είπε η Αλ. Παπαρήγα και τόνισε πως «το μισό βήμα όμως ισοδυναμεί με δύο βήματα πίσω», αφού έπεσαν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, της «δήθεν αριστερής, εναλλακτικής, αντισυστημικής λύσης». «Η κάλπη, συνέχισε, είναι μια πολύ σημαντική πολιτική στιγμή, που μπορεί να πιάσει τόπο για το λαό, όταν εντάσσεται στο δρόμο της πάλης για τα άμεσα, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όταν κατευθύνεται στο δρόμο της ρήξης και ανατροπής, όταν αντιπαρατίθεται στη λογική ότι ο λαός δεν μπορεί να ζήσει αν δε συμμορφώνεται με τις εντολές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Επισήμανε ακόμα ότι ο «20ός αιώνας και οι πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα δεν αποκάλυψαν μόνο το πραγματικό πρόσωπο των φιλελεύθερων κομμάτων και της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και το καμένο χαρτί της δήθεν αριστερής εναλλακτικής λύσης, της δήθεν ανανεωτικής αριστεράς. Αποκαλύφθηκε πιο καθαρά στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, δεν επεκτείνομαι γιατί είναι πολλές άλλες χώρες. Η ανάπτυξη ακροδεξιών, αντικομμουνιστικών, ναζιστικών δυνάμεων δεν γεννήθηκε αυθόρμητα στους λαούς, αλλά από τους επάνω. Όταν η φιλελεύθερη και σοσιαλδημοκρατική πολιτική ξεσκεπάζεται, όταν η δήθεν εναλλακτική αριστερή διαχείριση αποδείχνεται απάτη και ταυτόχρονα το αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό κίνημα είναι αδύναμο, τότε γίνεται προσωρινά αναπόφευκτη η στροφή προς ακροδεξιές ακόμα και φασιστικές τάσεις».

Στάθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης που πήρε προεκλογικά, σημειώνοντας πως τα πήρε «όχι μόνο για να πάρει ψήφους, αλλά για να μην υπάρχει χρόνος να αξιολογήσει ο λαός τι μέτρα είναι. Χρειάζονται μερικούς μήνες να τα αξιολογήσει, ενδεχομένως να μην προλάβει ούτε μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε πως η διάθεση αντεπίθεσης και χειραφέτησης από το ψέμα και τον εκφοβισμό μπορεί να εκφραστεί με έναν και μοναδικό τρόπο σε όλες τις κάλπες της 26ης Μάη, «με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ παντού, με την ενίσχυση του πόλου της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης».





Ο Μ. Μιχαήλ μίλησε για την ενιαία μάχη που «είναι ίδια για την Ευρωβουλή, για τους δήμους και τις Περιφέρειες» αφού ίδια είναι η μήτρα που γεννά την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Είπε επίσης πως η πολιτική που εφαρμόζεται έχει καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά και πρέπει να εμπνεύσουμε το λαό μας για την πρόταση εξουσίας που έχουμε, για το διαφορετικό που εμείς πρεσβεύουμε, να κάνουμε το λαό μας να νιώσει ότι πλέον στη μάχη, στην ψήφο, στην κάλπη, πρέπει να πάει με ταξικά μάτια, να αντιληφθεί ποιοι είναι απέναντί του. Θύμισε ότι η ευημερία «που μας έλεγαν στην ΕΟΚ τότε σήμερα μεταφράζεται με 16,6 εκατομμύρια ανέργους, με 113 εκατομμύρια κάτω από όριο της φτώχειας, με 4,1 εκατομμύρια αστέγους στους δρόμους της Ευρώπης, με 12,5 εκατομμύρια παιδιά που είναι εκτός δουλειάς και χωρίς μόρφωση, με 31 εκατομμύρια που δεν έχουν τα βασικά υλικά αγαθά. Αυτή είναι η Ευρώπη, η ΕΕ».

Σημείωσε ότι η ΕΕ δεν λαμβάνει έργα για τις ανάγκες του λαού, δεν χρηματοδοτεί έργα για την αντιπυρική θωράκιση και την αντιπλημμυρική προστασία και στάθηκε ιδιαίτερα, λόγω της τραγωδίας στο Μάτι, στο ότι το μόνο κόμμα που προειδοποίησε από το Μάη, που έκανε ειδική εκδήλωση - ημερίδα και αποτύπωσε όλες τις τραγικές καταστάσεις που σήμερα υπάρχουν στον τομέα της πυροπροστασίας της χώρας ήταν το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας πως υπάρχει σχεδιασμός να περάσουν, με ανταποδοτικό χαρακτήρα, τομείς πυρασφάλειας στους δήμους.

Καταλήγοντας είπε πως πρέπει να ξεκινήσουμε μια μάχη από σπίτι σε σπίτι, από άνθρωπο σε άνθρωπο, να πέσουν πιο πολλές κόκκινες ψήφοι μέσα στις τρεις κάλπες. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα και μαζί με το λαό μας και με τη δύναμη που θα έχει αποκτήσει το ΚΚΕ να βάλουμε τα θεμέλια για να έρθει αυτή η πολυπόθητη λαϊκή εξουσία που θα γεμίζει τον κουμπαρά του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Στεφανίδης ανέφερε πως σήμερα και στο Δήμο Μαραθώνα υπάρχει η εμπειρία από περιφερειακές και δημοτικές αρχές, όπως της Δούρου και του Ψινάκη. «Σήμερα οι νέοι μας και οι υπόλοιποι κάτοικοι του Μαραθώνα που παρασύρθηκαν από τον manager και τα "φούμαρα" που ακούγονταν ότι "ο Μαραθώνας θα γίνει Μονακό", ξέρουν πια. Σήμερα πιο πολλοί γνωρίζουν ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές σύμβουλοι και οι συνεργαζόμενοι είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε χωριό και πόλη, σε κάθε δήμο και Περιφέρεια. Δεν έλειψαν από κανέναν δίκαιο αγώνα του λαού μας. Έδωσαν και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους δίπλα στον εργάτη, στον αυτοαπασχολούμενο, στη γυναίκα, στο νεολαίο». Συνέχισε τονίζοντας πως κανένας από όλους τους άλλους συνδυασμούς στην περιοχή, τις επόμενες μέρες, «δεν θα σας μιλήσει για τον ΕΝΦΙΑ, που όλοι αυτοί ζητάνε από τις κυβερνήσεις, με πρώτες και κύριες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πατούλη, ο ΕΝΦΙΑ να περάσει στους δήμους». Καταλήγοντας, είπε πως «η "Λαϊκή Συσπείρωση" Μαραθώνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τις πιο πολλές δυνάμεις που επιβάλλεται να έχει γιατί το αξίζουμε και στο δήμο μας. Δεν αρκεί να μας αγαπάτε, ήρθε η στιγμή να μας παντρευτείτε».