Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δημήτρης Κουτσούμπας - ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!!!!


Μια πραγματικά μεγαλειώδης συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, επιστέγασε την πολύμηνη προεκλογική μάχη που με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, σε εργασιακούς χώρους και χώρους όπου σπουδάζει η νεολαία, δίνουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άντρες, γυναίκες και τα παιδιά τους, χιλιάδες νέα παιδιά, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, ήταν εκεί, σε μια ανάπαυλα της εκλογικής μάχης, ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους στο λαό ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο, θα είναι κατάθεση στον κοινό λογαριασμό του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για ανάκτηση απωλειών.
 Ήταν εκεί αντλώντας καινούργια δύναμη για ακόμα πιο μαχητική συνέχεια τις μέρες και ώρες που απομένουν ως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων ελπίδας και προοπτικής, των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλίας, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και οιυποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Σεμίνα Διγενή.

Στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε:

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απόψε από δω από το Σύνταγμα, από αυτή την πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής.


Αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική, έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κι αυτό το ξέρουν καλά όχι μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, αλλά και όλοι όσοι και όσες ακόμα το σκέφτονται! Ξέρουν καλά πως αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού μας, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα, για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτό είναι το ΚΚΕ.

Ξέρουν καλά πως εμείς κρατήσαμε την ελπίδα ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές που πορεύονται πλάι μας, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά των μπλόκων της αγροτιάς, στα σχολεία και τις σχολές.
 

Ξέρουν καλά πως ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, υπάρχει προοπτική για το λαό. Και αυτή, σε πείσμα όλων, την κρατάει ανοιχτή μόνο το ΚΚΕ, με την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε:

Τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτό που κάθε φορά αναβάλλετε για αργότερα! Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Γιατί όλοι θέλετε -μας το λέτε άλλωστε καθημερινά- να πάει καλά το ΚΚΕ στις εκλογές. Θέλετε να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, και στην Ευρωβουλή και στους δήμους και στις Περιφέρειες.



Γιατί, κατά βάθος, ξέρετε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Και στα δύσκολα ο λαός πρέπει να έχει στήριγμα, αποκούμπι. Και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ. Η ενίσχυση, λοιπόν, του ΚΚΕ παντού είναι στο χέρι σας!


Γι αυτό κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Κι αυτό το χαμόγελο το χρειαζόμαστε για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στο λαό, για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!


Διαβάστε εδώ - 902.gr