Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ του Δήμου Μαραθώνα στις 18/04/2019. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα είχε ζητήσει από τις 09/04/2019 να μπει το θέμα «Καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και της δραστηριότητάς της και στα σχολεία του Δήμου μας» στην ημερήσια διάταξη, όμως ο Πρόεδρος δεν το ενέταξε στα θέματα. Ταυτόχρονα, προέβη στην αισχρή πράξη να βάλει σαν 12ο θέμα το «Περί λήψης μέτρων για την προστασία των σχολικών μονάδων, και των μαθητών και των καθηγητών, από κρούσματα βίας», προσπαθώντας έτσι, με διαδικαστικά παιχνίδια, να το αποφύγει.
 Παρ’ όλα αυτά, κάτω από την σθεναρή στάση και πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, συζητήθηκε σαν θέμα εκτός ημερησίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι μάσκες έπεσαν.
 Οι άλλες παρατάξεις, όλες μαζί, εκτός από 4 δημοτικούς συμβούλους, αρνήθηκαν να καταδικαστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, που το προηγούμενο διάστημα βρώμισαν με εμετικά συνθήματα τους τοίχους των σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης να μην της δοθεί καμία διευκόλυνση και παραχώρηση χώρων του δήμου μας. Αφού οι επικεφαλής και οι ομιλητές των άλλων συνδυασμών, με τα σαθρά επιχειρήματα περί δημοκρατίας και της θεωρίας των δύο άκρων προσπάθησαν να διακαιολογήσουν τη στάση τους, όλοι τους μαζί ψήφισαν την παράνομη και παράτυπη εισήγηση της σύσκεψης των εκπροσώπων κομμάτων και συνδυασμών, της 18/04/2019. Και αυτό γιατί, όλοι οι άλλοι συνδυασμοί έχουν στους κόλπους τους χρυσαυγίτες, Ανελίτες και άλλους ακροδεξιούς, και φοβούνται μην χάσουν ψήφους.
 Η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος, που υπογράφει το κάλεσμα, καθώς και ο αντιδήμαρχος που προήδρευσε, έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, για τη νομιμοποίηση που παρέχουν στους υπόδικους, ναζιστές – εγκληματίες.
 Η πρόσκληση και η συμμετοχή της εγκληματικής οργάνωσης, με πρόφαση τα περί «νόμιμου πολιτικού κόμματος» είναι φαιδρά, τη στιγμή που όλος ο λαός γνωρίζει ότι, αυτό το δήθεν νόμιμο πολιτικό κόμμα, αποτελεί το μανδύα της ναζιστικής οργάνωσης που για αυτήν ακριβώς τη φύση της είναι εγκληματική και βρίσκεται υπόδικη.
 Καλούμε κάθε άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης, να καταδικάσει όσους νομιμοποιούν και στρώνουν το δρόμο στους φασίστες. Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, δεν αντιμετωπίζονται με διευκολύνσεις για να χύνουν το δηλητήριό τους.
Απομονώνουμε τους φασίστες και όσους τους ξεπλένουν!

   Στις εκλογές που έρχονται η ψήφος σου να είναι κόκκινη και αγωνιστική, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση. Να είναι και ψήφος απάντηση στους υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας. Να είναι ψήφος που θα τρομάξει το σύστημα που τους γεννάει.
24/4/2019