Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Μαραθώνα αποδείχτηκε ότι «Ο βασιλιάς ήταν γυμνός»... Πολύ σύντομα ο κ. Τσίρκας θέλει να δώσει εξετάσεις στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον στήριξαν και προχωράει να εφαρμόσει ό,τι ξεκίνησε η προηγούμενη και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό, έχει ξεκινήσει ένας ενωτικός αγώνας ΜΑΖΙ με άλλες περιοχές και τη Δυτική Αττική. Στον αγώνα αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα για να σταματήσουν τα έργα στο Γραμματικό και να προχωρήσει η ανακύκλωση σε όφελος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, ο κ. Δήμαρχος φέρνει το ζήτημα της καύσης των απορριμμάτων από το παράθυρο. Με συνέντευξη σε εφημερίδα και μέσα από «συνέντευξη τύπου μαϊμού» που έστησε στην Αθήνα για να δείξει δήθεν ότι αγωνίζεται κατά του ΧΥΤΑ, κάνει στροφή. Ταυτόχρονα, στο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει χωρίς εισηγήσεις και παράτυπα, σημαντικά θέματα για λογαριασμό συμφερόντων που ελάχιστους θα ωφελήσουν στην περιοχή. Θέματα που ήθελε να προωθήσει ο κ. Ψινάκης για λογαριασμό οικονομικών κύκλων που έχουν να κάνουν με το «παραλιακό μέτωπο» της Αν. Αττικής, τον Σχοινιά, το ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων κλπ.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών ήταν:

Α) «Περί λήψης απόφασης για τελική θέση λιμένα σκαφών αναψυχής». Ένα θέμα που το ξεκίνησε ο Σπίρτζης και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2019, δεσμεύοντας 178.566€, αντί να τα δώσει στους πυρόπληκτους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα το ανέδειξε και απαίτησε να συζητηθεί στο ΔΣ. Ωστόσο, οι υπόποιπες παρατάξεις, όπως τότε έτσι και τώρα, το έκαναν «γαργάρα». Την ίδια μέρα του ΔΣ Μαραθώνα, ο κ. Κ. Καραμανλής, υπουργός της ΝΔ, υπογράφει εντολή πληρωμής 1ου λογαριασμού 112.840.000€ προς τον τεχνικό σύμβουλο, για την σύνταξη του master plan της καταστροφής της περιοχής. Το κράτος και ο Δήμος Μαραθώνα έχει συνέχεια για τα μεγάλα συμφέροντα.

Β) «Περί παραχώρησης στο Δήμο Μαραθώνα της κατασκήνωσης του Οίκου του Ναύτη μέσω ΑΜΚΕ». Αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε για δεύτερη φορά τους πυρόπληκτους και ξεκίνησε την ΑΜΚΕ, έρχεται η ΝΔ να την ψηφίσει για να χαθούν εδώ κι εκεί τα λεφτά των πυρόπληκτων, εμφανίζεται τώρα και ο Δήμος Μαραθώνα να πάρει κι αυτός από τη λεία, είτε από τους ναυτεργάτες και το ΝΑΤ, είτε από τους πυρόπληκτους, γιατί είναι ανίκανοι να διεκδικήσουν από το κεντρικό κράτος και δεν θέλουν να πικράνουν αυτούς που τους στήριξαν (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ).

Γ) «Περί μείωσης αρχαιολογικής ακτίνας του Τύμβου Μαραθώνα». Ένα θέμα που σέρνεται από τη μεταπολίτευση και έχει «βγάλει» στην περιοχή βουλευτές, νομάρχες, κοινοτάρχες, συμβούλους κλπ, και χάρις στους αρχαιολόγους δεν έχει υλοποιηθεί (ούτε ο Ψινάκης δεν τόλμησε να το προχωρήσει). Στο ΔΣ ήρθε χωρίς ούτε μια σελίδα εισήγηση κλπ. Κατά τα άλλα ο πατριωτισμός τους περισσεύει και η μάχη του Μαραθώνα έσωσε τον σύγχρονο κόσμο, όπως θέλουν να κοκορεύονται.

Στην συνεδρίαση αυτή, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κάλεσε τον Δήμαρχο και το ΔΣ να αποσύρουν τα παραπάνω θέματα και όταν αυτό δεν έγινε, κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη μεθόδευση. Απορία, βέβαια, υπάρχει και για τους συμβούλους της δήθεν αντιπολίτευσης, που δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Βέβαια, έτσι ή αλλιώς, όλοι μαζί αγωνίζονται για συμφέροντα, η εξυπηρέτηση των οποίων καθυστέρησε λόγω κρίσης και τώρα νομίζουν ότι είναι ευκαιρία να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μετά από αυτό το ΔΣ, που δυστυχώς πολύ σύντομα αποκάλυψε τις αληθινές προθέσεις τους, οι δημότες δεν πρέπει να περιμένουν. Αν οι ίδιοι δεν αγωνιστούν για τα παιδιά τους σε μια άλλη κατεύθυνση, για τα συμφέροντα του μικροεπαγγελματία, του αγρότη, του άνεργου, του νέου και της νέας, η ζωή της λαϊκής οικογένειας θα συνεχίσει να χτυπιέται βάναυσα και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους του Δήμου μας, για μια άλλου τύπου ανάπτυξη.

Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τον Δήμαρχο να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τους κατοίκους του Δήμου μας όπως έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή και άλλες δημοτικές αρχές γιατί δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και την οργή του λαού της περιοχής.