Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Προανήγγειλε άμεση υλοποίηση των πρώτων αντιλαϊκών μέτρων

Επιτάχυνση του βηματισμού στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές.

Δήλωσε ότι «δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» και γνωστοποίησε πως «η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι», προφανώς για την άμεση ψήφιση νομοσχεδίων για μια σειρά ζητήματα. Δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά», εννοώντας την άσκηση πολιτικής φιλικής για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους, υπενθυμίζοντας πως «έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος».

Ανέφερε ακόμα πως επιδίωξή του θα είναι η προώθηση μέτρων με συναίνεση, λέγοντας πως «οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης» και υποστήριξε ότι «η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, τη Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μάξιμου για την τελετή παράδοσης - παραλαβής με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Η ορκωμοσία υπουργών και υφυπουργών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.