Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη 2019

1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Αγωνιστικά χαιρετίζουμε όσους στήριξαν το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη, συνεχίζοντας μια ανάλογη συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές.

Αυτή η συμπόρευση έχει τη δική της δυναμική, που δεν εξαντλείται στις υποψηφιότητες ούτε μετριέται μόνο στην κάλπη. Εκφράζει διεργασίες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στους αγώνες, που θα πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής και μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής Κοινωνικής Συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα των γυναικών και της νεολαίας.

Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ στις εργατικές γειτονιές, σε βιομηχανικές περιοχές αστικών κέντρων δείχνει ότι μονόδρομος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ταξική πάλη και την ενίσχυσή του στο Κοινοβούλιο είναι η δουλειά μέσα στα εργοστάσια, στα πολυκαταστήματα, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους της Υγείας, της Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε χώρους όπου συγκεντρώνεται η νεολαία, όταν τα επιμέρους διάφορα κινήματα και δράσεις συνενώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο με ενιαία αιτήματα και κατεύθυνση αμφισβήτησης του συστήματος.

2. Οι συνθήκες των βουλευτικών εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών, πριν από έναν μήνα, αποτύπωσαν έναν νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό την κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Αυτή η κυβερνητική εναλλαγή είναι στο πλαίσιο των γενικότερων επιδιώξεων και απαιτήσεων της άρχουσας τάξης για μια πιο σχεδιασμένη παρέμβαση, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος διακυβέρνησης με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα μπροστά σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, που απορρέουν από την αναιμική οικονομική καπιταλιστική ανάκαμψη και τους οξύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα.

Στα εκλογικά αποτελέσματα καταγράφηκε, ως ένα βαθμό, η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος, εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας μια «δεξιά» αντιλαϊκή πολιτική με «αριστερά» λόγια, έφερε μεγαλύτερη σύγχυση για το τι είναι «δεξιό - συντηρητικό» και τι «αριστερό - προοδευτικό». Επέτρεψε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, να προβάλλουν με κυνισμό το αντιλαϊκό τους πρόγραμμα, την ανάγκη πιο γρήγορης προώθησης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Η ΝΔ αξιοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσαρέσκεια που αυτή προκάλεσε, προκειμένου να επανέλθει δριμύτερη στην κυβερνητική διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε το καπιταλιστικό κατεστημένο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με τον καλύτερο για αυτούς τρόπο, με αποτέλεσμα ως ένα βαθμό να φθαρεί το «αριστερό», «ΕΑΜογενές» προσωπείο του. Ταυτόχρονα, επεδίωξε και επιδιώκει να αναπληρώνει τις δυνάμεις του από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της λεγόμενης κεντροαριστεράς, εμφανιζόμενος ως συνεχιστής του Ε. Βενιζέλου, του Α. Παπανδρέου κ.ά. Αυτό είναι και το νόημα της «αναμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ», ανταγωνιζόμενος το χώρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα του ΜΕΡΑ25. Ο λεγόμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί μόνο στην παραπέρα θωράκιση του ίδιου αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, προσπαθεί να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική με τον μανδύα της «προόδου» και της «προοδευτικής συμμαχίας», δυσφημώντας τελικά τις αξίες της πραγματικής προόδου, τροφοδοτώντας αντιδραστικά αντανακλαστικά και με την ίδια την πολιτική του και τη διάψευση ελπίδων σημαντικών τμημάτων του λαού.

Ενα μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας κατευθύνθηκε σε άλλες δυνάμεις, που στηρίχτηκαν και προετοιμάστηκαν για να παίξουν το ρόλο είτε του αναχώματος στο γνήσιο λαϊκό ριζοσπαστισμό είτε του συμπληρώματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση προς όφελος των καπιταλιστών, παίρνοντας τη θέση προηγούμενων, όπως το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ και άλλοι. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εγκλωβίζει σημαντικές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στη λογική μιας φαινομενικά πιο «ανώδυνης καπιταλιστικής διαχείρισης», «διόρθωσης της ΕΕ», «αναγκαίας» συμμετοχής στο ΝΑΤΟ. 


3. Ο ταξικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στην Ευρώπη, στην περιοχή μας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν έχει περάσει ακόμη σε φάση δυναμικής και πιο μαζικής αντεπίθεσης.

Το γεγονός ότι τα αστικά κόμματα μπόρεσαν να εγκλωβίσουν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες στην εργατική - λαϊκή πάλη. Στα εκλογικά αποτελέσματα αποτυπώθηκε συνολικότερα μια τάση συντηρητικής αναδίπλωσης, αναζήτησης λύσεων από μια δήθεν καλύτερη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος. Σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία. Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν τα βασικά αστικά κόμματα με βαριά καρδιά, χωρίς ενθουσιασμό και, το κυριότερο, χωρίς προσδοκίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει θετικά στη ζωή τους, διατηρώντας μια ελάχιστη ελπίδα «να μη γίνει χειρότερη».

Αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα στέκονται πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν πειστεί να κάνουν ένα πιο αποφασιστικό βήμα. Οι θέσεις του Κόμματος συγκέντρωσαν ενδιαφέρον και θετικό προβληματισμό, ανεξάρτητα αν έφθασαν και στην επιλογή του ΚΚΕ στην κάλπη.

Αποτελούν όλα αυτά σοβαρή παρακαταθήκη και για τον λαό, αλλά και ευθύνη του ΚΚΕ, να αποτελέσει πιο ισχυρό εφαλτήριο αγωνιστικής συσπείρωσης μέσα στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη ότι η εργατική τάξη θα διαψεύσει τις ελπίδες της αστικής τάξης και των κομμάτων της, που επιδιώκουν να παραμένει χειραγωγημένη και διστακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι τελικά θα γίνει αυτή ο βασικός παράγοντας για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο, με στόχο την εξουσία.

4. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη των 300.000 ψηφοφόρων του και το ποσοστό του 5,3% που του έδωσε ο ελληνικός λαός, με τους 15 εκλεγμένους βουλευτές του, για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Θα αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για την ενδυνάμωση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που θα συνεχιστεί αλλά και στην κάλπικη αστική αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων.

Θετική είναι η αύξηση ψήφων στην Περιφέρεια Αττικής, τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Μάη 2019, όσο και με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, με βάση και το ειδικό βάρος που έχει η Αττική για όλη τη χώρα.

Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων, που καλλιεργούν, όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και άλλες αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, που παρουσιάζονται ως «αριστερές» και ως «φιλοσοσιαλίζουσες», ενώ ήταν έντονη η παρέμβαση της μεγαλοεργοδοσίας και των συμμάχων της, η πίεση που άσκησαν για την ενίσχυση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα εμπόδια, που, μεταξύ άλλων, τέθηκαν σε χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονταν μακριά από τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε με τη σκληρή δουλειά χιλιάδων μελών, φίλων του ΚΚΕ και άλλων ανθρώπων που συμπορεύτηκαν μαζί του όλο το προηγούμενο διάστημα στο κίνημα και τις διάφορες εκλογικές μάχες. Επιτεύχθηκε, προβάλλοντας στον ελληνικό λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, δηλαδή το πόση δύναμη θα δώσει στο ΚΚΕ που, την επόμενη μέρα, θα βρεθεί με τη μεριά της αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Γιατί η δύναμη του ΚΚΕ εκφράζει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο, τον αγώνα για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.

Το ΚΚΕ από το 2012, όταν φούντωσε το ρεύμα των αυταπατών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, είχε επισημάνει τον κίνδυνο: Η διάψευση προσδοκιών να δώσει τη θέση της στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, που τελικά οδηγούν στην απομάκρυνση από τις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, ακόμα κι όταν εκφράζει επιμέρους ή συγκυριακή επιλογή, έχει στοιχεία σύγκρουσης με το κατεστημένο, χειραφέτησης από τη συντηρητική πολιτική. Ιδιαίτερα για τους νέους, είναι ψήφος που απαιτεί γνώση της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος, σε συνθήκες μάλιστα παγκόσμιου αρνητικού συσχετισμού και υποχώρησης, ενίσχυσης του αντικομμουνισμού που διεξάγεται πολύμορφα, με στόχο να υποτάξει τις συνειδήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα. Η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ διαμορφώνεται πάντα σε συνάρτηση με την ταξική πάλη, την άνοδο ή την κάμψη της. Και σε αυτές τις συνθήκες, η σταθερότητα και η επιρροή του ΚΚΕ έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους. Οπωσδήποτε, επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης δεν έρχεται αυτόματα, μέσα από μια σχετική ή απόλυτη φτωχοποίηση, ένταση της εκμετάλλευσης, επιδείνωση των άμεσων προβλημάτων του λαού, εάν η δράση για όλα αυτά τα προβλήματα δεν εντάσσεται στην ανάπτυξη της ιδεολογικής και πολιτικής διαπάλης, ενάντια όχι μόνο στη μια ή την άλλη κυβέρνηση, το ένα ή το άλλο πολιτικό πρόσωπο, αλλά συνολικά ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. 


Δεν παραγνωρίζουμε ότι η καπηλεία και η συκοφάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των κομμουνιστικών και ΕΑΜικών αξιών, ευρύτερα των αγώνων του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς, αποστράτευσαν αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενώ, σε προηγούμενη φάση, στην περίοδο κορύφωσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, δυσφήμισαν το οργανωμένο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Εχει συγκεντρωθεί μεγάλη αρνητική πείρα πάνω σε αυτό, γεγονός που το εργατικό κίνημα σήμερα μπορεί να αξιοποιήσει, θωρακίζοντας τους αγώνες από μορφές δράσης που τελικά υπονομεύουν τον οργανωμένο ταξικό χαρακτήρα τους. Με διακυβέρνηση ΝΔ, δεν θα εκπλαγούμε αν επανέλθουν οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του οπορτουνιστικού χώρου για «αντιδεξιά συσπείρωση», με επίθεση στο Κόμμα με στόχο πάλι τη στρατηγική του.

5. Το ΚΚΕ απέδειξε ότι δίνει το χέρι σε όλους και όλες, σε όσους μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο της ταξικής αλήθειας, του δίκιου, της υπεράσπισης των ιδεών και των αξιών του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, της αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής πάλης.

Στα ψηφοδέλτιά του, στους αγώνες όπου πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, πήραν μέρος αγωνιστές και αγωνίστριες πέραν του ΚΚΕ, όταν τα άλλα κόμματα ζητάνε από τον λαό αποχή από το κίνημα, ώστε να τον χειραγωγούν, να τον τρομοκρατούν, να τον εγκλωβίζουν. Με το ΚΚΕ βρέθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους μέχρι χτες.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, έτσι ώστε, μέσα από την προσπάθεια, να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς, να διευρύνεται η δύναμη του Κόμματος με νέους αγωνιστές και αγωνίστριες, να αναπτύσσεται η Κοινωνική Συμμαχία των μισθωτών εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων αγροτών και ΕΒΕ, επιστημόνων, καλλιτεχνών, ανθρώπων από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, να αγκαλιάζει πιο πλατιά τις γυναίκες και τη νεολαία.

Θα επιδιώξουμε, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που απαντά στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και αποτελεί αντικειμενικά φάρο αντίστασης και ελπίδας για τη νέα σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον και να κατακτήσει τις καρδιές και τις συνειδήσεις περισσότερων εργαζομένων και νεολαίας.

6. Είναι θετικό ότι η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή υποχωρεί ακόμη περισσότερο σε ψήφους και ποσοστά, μένοντας εκτός Βουλής. Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει το γεγονός ότι οι δυνάμεις που την προώθησαν τώρα την «αποσύρουν», κρατώντας το ναζιστικό μόρφωμα ως εφεδρεία, όπως επίσης και το γεγονός ότι ένα ποσοστό μετακινείται σε άλλα αστικά κόμματα και σε συγγενείς ιδεολογικά και πολιτικά χώρους, όπως η Ελληνική Λύση.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι βασική προϋπόθεση για την απόκρουση και πλήρη απομόνωση τέτοιων δυνάμεων, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το σύστημα που τις γεννά και τις αξιοποιεί. Το ΚΚΕ αταλάντευτα και με συνέπεια αντιπάλεψε τέτοιες δυνάμεις, δεν έδειξε ανοχή, δεν έπαιξε παιχνίδια, δεν ψάρεψε στα θολά νερά του εθνικισμού, όπως έκαναν άλλα κόμματα.

7. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από σήμερα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές, θα γίνουν δύναμη για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για την οργάνωση των αγώνων και γενικότερα τη λαϊκή αντεπίθεση που να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά υποφέρουν λόγω της μη ικανοποίησης των αναγκών τους. 


Ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους» ή «της ανάπτυξης με ευημερία» δεν αφορά στην καθημερινότητα του λαού. Την επόμενη μέρα θα είναι παρόν, πρώτα από όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η εκμετάλλευση, από τα οποία απορρέουν και τα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτήν τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25.

Στις νέες συνθήκες απαιτείται η οργάνωση πλατιάς ιδεολογικοπολιτικής αντεπίθεσης, για να φωτιστεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του. Θα ακολουθήσει, κατά συνέπεια, την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες: Τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής, αλλά και στην ενεργή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενώ θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα με βάση τα προαπαιτούμενα στα οποία έχουν συμφωνήσει στην ΕΕ.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών αναγκών και τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, ενάντια στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Θα οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία.

Η ανταπόκριση και συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το προσκλητήριο του ΚΚΕ αποτελούν την καλύτερη και ουσιαστικότερη ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμή τους και προς όφελός τους.

Τρίτη, 9 Ιούλη 2019

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ σε τετρασέλιδη έκδοση