Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο των καταστημάτων,  βρεφονηπιακών σταθμών κλπ. του Δήμου, επανέρχεται με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, Νίκος Στεφανίδης και Κώστας Φαρμάκης, καταθέτουμε προς τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του Δήμου, ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης άμεσων μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες της πόλης, καθώς και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του δήμου.
Συγκεκριμένα:
Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
Για χρονικό διάστημα 6 μηνών, οι καταστηματάρχες να μην επιβαρύνονται με τα Δημοτικά Τέλη καθώς και φόρους όπως, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, τέλους παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, καθώς και την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, για όλο το διάστημα, τουλάχιστον, που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία κ.λπ.
Παρέμβαση του Δήμου για μέτρα στήριξης των αγροτών του Δήμου Μαραθώνα.
(Να εξεταστεί η περίπτωση των 800€, όπως και στους επαγγελματίες ή σαν αγροτικές επιχειρήσεις να ελεγχθεί από το κράτος, περιφέρεια, δήμους, η δυνατότητα απορρόφησης των προϊόντων που ήδη έχουν φυτευτεί στα χωράφια.)
Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Δήμος άμεσα να παρέμβει σε σχέση με τα ΚΥ και το νοσοκομείο της περιοχής μας:
- Για πλήρη στελέχωση των ΚΥ Καπανδριτίου, Νέας Μάκρης, Ραφήνας, Σπάτων με ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό, βοηθητικό κλπ. προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων. 24ωρη πλήρη λειτουργία (ΤΕΠ, εργαστηρίων) με δυνατότητα ανίχνευσης του κορωνοϊού, με παρουσία μόνιμων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, τα οποία μπορούν να βρεθούν και από την επίταξη ιδιωτικών. Επάνδρωση, από τους αρμόδιους, υγειονομικών συνεργείων για ευπαθείς ομάδες. (Ηλικιωμένων, στους οίκους ευγηρίας, ΑμΕΑ, μέριμνα για τους Εργάτες γης που δουλεύουν στον κάμπο, πρόσφυγες κλπ).
- Με ευθύνη της πολιτείας και του Δήμου, προμήθεια για τους καρκινοπαθείς κλπ δημότες, των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ και παράδοσή τους στο σπίτι.
- Άμεσα ο Δήμος να απαιτήσει την επίταξη των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων της περιοχής καθώς και των ιδιωτών ιατρών, που θα τους εντάξει στον Ενιαίο Σχεδιασμό της Πολιτείας.
Εδώ και τώρα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, διεκδικούμε την κατασκευή Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, όπως είχαν υποσχεθεί αμέσως μετά τη φωτιά. Να μην γίνει και αυτό το θέμα μια ακόμα καροϊδία κυβερνήσεων, περιφέρειας, δήμων και για τα επόμενα 20 χρόνια.
Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ κλπ. και αυτών που ζουν μόνοι τους.
Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
Να απαιτηθεί άμεσα να υπάρχει ετοιμότητα του μηχανισμού για τους ψεκασμούς και αεροψεκασμούς της περιοχής κατά των κουνουπιών, για να μην γίνονται αυτοί σε άσχετο χρόνο.
Ο Δήμος να ενημερώνεται και να ενημερώνει επίσημα για τα κρούσματα στην περιοχή μας. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στεφανίδης Νικόλαος
Φαρμάκης Κωνσταντίνος



Τηλ. Επικ.: 6947 46 42 29, 6944 37 34 43
E-mail: l.s.marathona@gmail.com
Blog: lsmarathona.blogspot.com