Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Καταγγελία της ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή του Γέρακα. Οι φασίστες μέσα στο σκοτάδι, με μαύρες κουκούλες , δανεισμένες από τους πολιτικούς τους προγόνους της περιόδου της κατοχής, χτύπησαν και μαχαίρωσαν τον νεαρό κομμουνιστή, σε καρτέρι που είχαν στήσει λίγα μέτρα από το σπίτι του.

Δεν είναι ούτε η πρώτη επίθεση που δέχεται ούτε η ομάδα αυτή είναι άγνωστη στο ΑΤ Γέρακα όπου επεναλειμμένα έχουν γίνει μηνύσεις και ονομαστικές καταγγελίες για την δράση τους από την Κομματική Οργάνωση. Από ότι φαίνεται το δόγμα νόμος και τάξη της κυβέρνησης της ΝΔ περιορίζεται γύρω από την φύλαξη του αγάλματος του Τρούμαν και των Νατοϊκών μακελάρηδων. Οι νόμοι ισχύουν και οι υπηρεσίες δουλεύουν αποτελεσματικά όταν πρέπει να βγει καμία απεργία παράνομη και όχι όταν απειλείται η ζωή αγωνιστών.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της αλήθειας, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τους ενοχλεί η οργάνωση των μαθητών και των νέων στην πάλη για αυτήν την άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Ας βάλλουν καλά στο μυαλό τους, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των δοσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων, ότι τέτοιου είδους απειλές στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ δεν περάσαν στο παρελθόν, δεν θα περάσουν και τώρα. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να μας σταματήσουν, το προσπάθησαν αρκετοί στα 100 και πλέον χρόνια της ιστορίας μας. Η πάλη του λαού μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να τους τσακίσει πολιτικά, να τους στείλει στο πολιτικό χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Καλούμε μαζικά εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φορείς της περιοχής, ειδικά τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, τα μαθητικά συμβούλια να καταδικάσουν το περιστατικό, να καταδικάσουν την φασιστική δράση. Να τους απομονώσουν και να πετάξουν την φασιστική ιδεολογία έξω από τα σχολεία.