Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Δημοτική αρχή Μαραθώνα, έτοιμη από καιρό να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές ΝΔ, Περιφέρειας, ΕΕ, σε συνεδρίαση «δια περιφοράς» στις 7/5/20 , προχωράει στο ξεπούλημα υπηρεσιών του Δήμου, με πρόσχημα την υποστελέχωση της υπηρεσίας πρασίνου.
 Παρά την αντίρρηση και απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα», η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν πήρε μέρος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνέχιση των αντιδημοκρατικών ενεργειών της πλειοψηφίας με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων που ήθελε να περάσει, η Δημοτική αρχή εξακολουθεί την ίδια τακτική.
Η Δημοτική πλειοψηφία του κ. Τσίρκα με δεκανίκι το συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» του κ. Κυπαρρίση, αξιοποιούν πλέον εκτός από το νέο Καλλικράτη και τις Π.Ν.Π. για να λειτουργούν αντιδημοκρατικά .Εφαρμόζουν κατά γράμμα τις κομματικές θέσεις της Ν.Δ. που με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Μαραθώνα, θέλουν το Δ.Σ., τις επιτροπές, τις Δημοτικές Κοινότητες να είναι διακοσμητικά όργανα, καθώς δεν έχουν εμπιστοσύνη όπως φαίνεται σε ανοιχτές συνεδριάσεις ούτε στους «συνεργάτες τους».
Η υποστελέχωση και διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνα, είναι ευθύνη των ίδιων προσώπων που βρίσκονται σήμερα στην πλειοψηφία, αλλά και στη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ήταν στους δήμους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης. Όταν μαζί με τον πρώην δήμαρχο ψήφιζαν απευθείας αναθέσεις για μεταφορά κλαδιών κλπ.                  Το πάρτυ…….δε σταμάτησε ποτέ!!  Συνεχίζεται στο Δήμο Μαραθώνα!!
 Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού είναι η ίδια πολιτική που η δημοτική αρχή υπηρετεί και υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, προς όφελος των εργολάβων και σε βάρος των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών. Οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους με τη διαδικασία «δια περιφοράς», είναι, όχι μόνο βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, αλλά υποκρύπτει και άλλα ζητήματα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα από τις 28/2/20 ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. για τις αναγκαίες παρεμβάσεις του Δήμου μπροστά στο σοβαρό ζήτημα του «νέου κορονοϊού», σύγκλιση η οποία ούτε ως τακτική δεν πραγματοποιήθηκε!
Η Δημοτική Αρχή και σε αυτήν την συνεδρίαση, αποφεύγει να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές της, σε σχέση με την πανδημία.
 Δε θέλει να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με το τί ακριβώς έκανε για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων του δήμου, πολλοί από τους οποίους, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πάρει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2019 και 2020. Δεν θέλει δημόσια να μιλήσει για το ποιά ήταν η παρέμβασή της, πέρα από τις φωτογραφίες και τα δελτία τύπου σε σοβαρά θέματα που ανέκυψαν όπως στο «Ευ Ζην».Τί ενέργειες έκανε για  τη «Βηθανία», τους εργάτες γης, τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων
Αλήθεια τί συζητάνε στα κρυφά ο κ. Δήμαρχος μαζί με τους Δημάρχους Διονύσου και Ωροπού για τη διαχείριση των απορριμάτων;Τί εννοεί όταν στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη για την ανακύκλωση , ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα απορρίματα για ενεργειακή αξιοποίηση
 Καμμία εμπιστοσύνη σε αυτή τη Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση των απορριμάτων!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα απαιτεί να γίνει συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με φυσική παρουσία του Δ.Σ. και ανοιχτή με τηλεδιάσκεψη με τους πολίτες με θέματα:
1. Mέτρα για την αντιπυρική προστασία.
2. Το άνοιγμα των σχολείων και η πρόσληψη και μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας τους.
3. Μέτρα για τους επαγγελματίες.
4. Απολογισμός για τις ενέργειες του Δήμου για το «νέο κορονοϊό»