Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόκληση το σποτ της πρεσβείας των ΗΠΑ

Ο «Στρατηγικός Διάλογος» μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβρη του 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να εδραιώσει παραπέρα την παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με νύχια και με δόντια, κάνει κάθε προσπάθεια για να δώσει νέα ώθηση σε αυτήν τη συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένη και η ιδεολογική επίθεση, ενάντια στο λαό μας, μέσω της τηλεόρασης, με διαφημιστικό σποτ της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα, με κύριο μήνυμα «Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί».

Αποτελεί αίσχος και πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Εχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και οι διευθύνσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα για να διαφημίζονται οι φονιάδες των λαών μέσα στα σπίτια μας. Πρόκειται για μια νέα επίθεση των ΗΠΑ, για να κουκουλώσουν τα εγκλήματα σε βάρος των λαών. Αυτόν το ρόλο έχει και η παρουσία του Πάιατ σε διάφορους χώρους και εκδηλώσεις, για να εξωραΐσει την πολιτική των ΗΠΑ. Πρόσφατα πήρε απάντηση από το λαό της Πάτρας, με αγωνιστική συγκέντρωση και σύνθημα «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ», με αφορμή «αναπτυξιακό» συνέδριο που διοργάνωσε γνωστή εφημερίδα της Αχαΐας.

Το επικίνδυνο για το λαό μας μήνυμα των ιμπεριαλιστών δεν πρέπει να περάσει.

Η στρατευμένη νεολαία, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βλέπουν καθημερινά τι σημαίνει παρουσία των ΗΠΑ, στη βάση της Σούδας, στο Στεφανοβίκειο, στο αεροδρόμιο της Λάρισας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στον Αραξο, στο Ακτιο.

Λαός και νεολαία να δώσουμε μαχητική απάντηση στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, συμμετέχοντας στη διαδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το ένθετο «Για τους Ενστολους», του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 28 - 29 Σεπτέμβρη 2019.